Haulerwijk

Fokkema bouwmaterialen verder als Hubo Haulerwijk

Fokkema bouwmaterialen verder als Hubo Haulerwijk

Fokkema Bouwmaterialen aan de Hoofdweg Boven 30 in Haulerwijk gaat op in de Huboformule. Beide bedrijfsonderdelen zitten al in één pand, maar sinds 1 januari zijn beide bedrijven samengevoegd.

Klanten merken hier verder niets van, want het assortiment van zowel Hubo als van Fokkema Bouwmaterialen blijft ongewijzigd. 'Het is dan ook meer een administratieve kwestie', vertelt Nellie Fokkema, mede eigenaar van Hubo Haulerwijk.

GESCHIEDENIS

Fokkema bouwmaterialen begon bijna 50 jaar geleden. Begin jaren '90 ging het bedrijf verder onder de naam 'Plus klus Fokkema'. Deze formule stopte en ging vervolgens verder onder de naam 'Icono service bouwmarkt Fokkema'. Dit was een inkoopvereniging met weinig ondersteuning. Door de overname in 2010 van 'DoeLand van der Wal' ontstond de mogelijkheid om bij de formule aan te sluiten waar ook Hubo onder valt. Omdat Fokkema van oudsher een bouwmaterialenhandel was, ging de voorkeur uit naar een gescheiden bedrijfsvoering, maar tijden veranderen en organisatorisch wordt het nu een stuk gemakkelijker om het samen te voegen.

VOORDEEL

Groot voordeel voor de klant is dat de kluspas bij contante- en pinaankopen nu ook voor de bouwmaterialen geldt. De openingstijd wordt aangepast van 8 uur 's morgens tot 6 uur 's middags.

   Terug naar overzicht

Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !
Activiteiten agenda