Haulerwijk

Eigen radiostation voor Haulerwijk

Eigen radiostation voor Haulerwijk

Sinds kort heeft Haulerwijk een eigen radiostation: Radio Impuls. Initiatiefnemer is Wim Hendriks, die sinds juni 2021 in Haulerwijk aan de Meester van der Meistraat woont.

Zelf vertelt hij hierover: ‘Ik ben al lang zendamateur en toen in 2016 de mogelijkheid kwam om legaal op de middengolf uit te zenden was mijn interesse gewekt. Ik ben met Radio Impuls in oktober 2017 begonnen vanuit mijn toenmalige woonplaats Amersfoort. Maar nu we hier wonen, begon het toch wel te kriebelen om Radio Impuls weer in de lucht te brengen.’

Studio

Radio Impuls zendt uit via de middengolf (AM), op 1485 kHz (202 meter) vanuit Wim zijn garage, die hij helemaal heeft omgetoverd tot een heuse studio. Door een speciale antenne is het signaal tot ongeveer 7 kilometer in de omgeving te ontvangen: ‘Ik heb eerst een tijdje in een technische opstartfase gezeten, om ervoor te zorgen dat alles technisch weer goed werkt. Maar nu zijn we wel zover om er meer een echte dorpsradio van te gaan maken met bijvoorbeeld gepresenteerde programma’s.’

Programma

De basis van Radio Impuls is breed en neutraal, maar zeker niet saai. Radio Impuls is een niet-commercieel radiostation dat buiten de programma’s om een non stop muziekprogramma uitzendt met gevarieerde muziek bestaande uit zo’n beetje alles wat ooit in de Top 40 heeft gestaan. Iedere vrijdagmiddag tussen 15 en 17 uur is er een verzoekplatenprogramma. Via WhatsApp kunnen verzoeknummers worden aangevraagd die zoveel mogelijk worden gedraaid vanaf vinyl.

Meehelpen?

Wim is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om (dorps)radio te maken. Dat kan zijn als DJ, maar ook als verslaggever voor bijvoorbeeld sport- of nieuwsitems. Interesse? Neem dan contact op via het contactformulier op de website: www.radio-impuls.nl, via de mail radio.impuls@gmail.com of via whatsapp 06-39095721.

Op de foto: Wim Hendriks in zijn studio van Radio Impuls, dat via de middengolf uitzendt. (Foto: Sjoerd Weiland)

   Terug naar overzicht

Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !
Activiteiten agenda