Haulerwijk

De allereerste Fryslân Ferbynt dei

Provincie Fryslân is gestart met een subsidie voor het organiseren van een activiteit of evenement (op 22 juni) om vrijwilligers in het zonnetje te zetten of nieuwe vrijwilligers te werven. De subsidie kan worden aangevraagd door stichtingen en verenigingen die actief zijn in Fryslân.

De subsidie kan worden aangevraagd door stichtingen en verenigingen die actief zijn in Fryslân. Initiatiefnemers kunnen tot en met 2 mei 2024, €500,- subsidie aanvragen voor hun activiteiten en evenementen die plaatsvinden op 22 juni 2024. Er is in totaal 250.000 euro beschikbaar en op is op.

Het doel van de Fryslân Ferbynt dei is dat op deze dag in Fryslân het ontmoeten, het doen van vrijwilligerswerk en het aantrekken en behouden van vrijwilligers centraal staat bij stichtingen en verenigingen. Het moet één dag in het jaar worden die bruist van de activiteiten in Fryslân. Kortom, de Provincie wil vrijwilligers in het zonnetje te zetten die zich belangeloos inzetten voor hun stichting of vereniging. Daarnaast kan men de regeling ook gebruiken om juist vrijwilligers te werven door een leuke activiteit te organiseren

Meer informatie en aanvragen kan via de website van provincie Fryslân: https://www.fryslan.frl/fryslan-ferbynt-2024

   Terug naar overzicht

Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !
Activiteiten agenda