Haulerwijk

Nieuwe voorzitter Volkskerstzang

Nieuwe voorzitter Volkskerstzang

Berend Leistra uit Haulerwijk is de nieuwe voorzitter van de jaarlijkse Volkskerstzang. Hij heeft het stokje overgenomen van Popke Akkerman, die vijf jaar voorzitter is geweest.

'We hebben een goed rouleringssysteem', zegt Berend. 'We zijn met vijf bestuursleden en ieder jaar treedt er één af en komt er een nieuwe bij. Dat garandeert de continuïteit. Naast Berend zitten Sieta van den Bosch, Coby Rozema, Piet Hof en Roel Herder in het bestuur.

KOERS

Een radicale koerswijziging hoeven we met de komst van de nieuwe voorzitter niet te verwachten. Berend hierover: ‘Wat ik belangrijk vind is dat de Volkskerstzang voor alle inwoners van Haulerwijk en omgeving is. Iedereen moet zich er thuis voelen en de hoofdmoot van het evenement zijn en blijven de koren van Haulerwijk. Wel zagen we op een gegeven moment het bezoekersaantal teruglopen en daarom wordt het evenement versterkt met een bekende artiest. Zodoende hebben het Urker Mannenkoor en Iris Kroes al opgetreden. Ook voor de komende editie van 21 december hebben we weer een heel goede en bekende artiest weten vast te leggen. Maar het binnenhalen van grote namen is geen doel op zich. Het is zeker ook niet de bedoeling om daarmee bijvoorbeeld veel bezoekers van buitenaf aan te trekken. Het moet een evenement voor Haulerwijk en omgeving blijven.

RESPECT

Berend spreekt met groot respect voor wat er de afgelopen 13 edities is opgebouwd: 'Het is echt te danken aan alle vrijwilligers en de sponsoren dat we zo’n geweldig evenement in Haulerwijk kunnen organiseren. De plaatselijke koren spelen voor mij de hoofdrol. Anders is het niet meer van Haulerwijk.' Persoonlijk vindt Berend het heerlijk om, naast zijn gezin, bedrijf en gemeenteraadswerk voor de CU nog vrijwilligerswerk te doen. 'Dit is projectmatig en laat zich goed plannen. Dan kan ik het goed combineren en ben ik blij iets voor het dorp te kunnen doen.' De 14e editie van de Volkskerstzang wordt gehouden op zaterdag 21 december 2019 in sporthal de Bongerd. Wie de bekende artiest wordt die gaat optreden wordt later bekend gemaakt.

Terug naar overzicht

Deze website is van Ondernemersvereniging Haulerwijk