Haulerwijk

S.V. Haulerwijk promoveert naar 3e klasse

S.V. Haulerwijk promoveert naar 3e klasse

Zaterdag 8 juni dwong sv Haulerwijk in Wijnjewoude in de finalewedstrijd van de nacompetitie tegen V en V ’68 promotie af naar de 3e klasse. Onder zware omstandigheden gaf het scorebord na 120 minuten voetballen een dik verdiende 4-2 eindstand aan in het voordeel van sv Haulerwijk.

Haulerwijk had zich via een klein gelukje in februari geplaatst voor de nacompetitie. Omdat Helpman een niet-gerechtigde speler had opgesteld, waren zij uitgesloten voor de tweede periode. Omdat Velocitas al een periode had, ging deze door naar de nummer drie, sv Haulerwijk.

In de eerste wedstrijd moest worden aangetreden tegen 3e klasser VIOD Driesum. In deze gedisciplineerd gespeelde wedstrijd werd een goede 3-1 overwinning behaald. Een uitslag waarmee de tegenstander degradeerde en Haulerwijk zich mocht opmaken voor de alles beslissende wedstrijd tegen V en V '68 uit Garyp.

De finalewedstrijd vond 8 juni onder grote publieke belangstelling plaats in Wijnjewoude. De wind en regen had flinke invloed op het spel en maakte goed voetbal onmogelijk. Haulerwijk, dat als lichte favoriet aan deze wedstrijd begon, had nog het meeste last van deze omstandigheden. Desondanks wist men halverwege de eerste helft via een strafschop van Janus Pol op een 1-0 voorsprong te komen. Deze voorsprong was echter van korte duur. Direct na rust zorgde Niek van Dijk via een prachtige kopbal voor een 2-1 voorsprong. Deze voorsprong kon men niet vasthouden, waarmee het scorebord na 90 minuten een 2-2 eindstand aangaf. In de noodzakelijk verlenging maakte Haulerwijk via Thom Mulder en Patrick Hilhorst duidelijk wie het meeste recht had op de promotie. Via twee snelle doelpunten was de wedstrijd gespeeld.

Na alle samenvoegingen van de afgelopen jaren was het beoogde niveau op termijn de 3e klasse. Een niveau waarop in een grijs verleden ook werd gespeeld, maar ook een niveau dat de afgelopen jaren uit beeld was geraakt. Dat deze promotie direct in het eerste seizoen werd bereikt was niet verwacht, maar smaakt des te beter. Het komende seizoen, met mogelijk prachtige tegenstanders als Waskemeer en Veenhuizen, zal Haulerwijk onder leiding van de nieuwe trainer Jelke Nijboer moeten aantonen zich ook op dit niveau te kunnen handhaven.

Foto: Jan Bies

Terug naar overzicht

Deze website is van Ondernemersvereniging Haulerwijk