Haulerwijk

Terug in de tijd

Terug in de tijd

Menno Oosterhoff (89) uit Roden was even terug op de oude basisschool in Waskemeer. Op 1 februari 2020 bestaat de CBO school in Waskemeer (vroeger Beneden Haulerwijk) precies 100 jaar en Menno zijn vader was hier de eerste hoofdmeester.

Menno woonde met zijn ouders in de schoolmeesterwoning die naast de school stond. Binnen in de school herinnert weinig meer aan het oorspronkelijke gebouw. Alleen de vloertegels, de voordeur, een paar ramen en een deel van de kapstokken in de gang. Desondanks kwamen, eenmaal binnen, bij Menno veel herinneringen terug. Over de onderduikers die tijdens de oorlog op zolder verstopt zaten, over het kattekwaad dat Menno had uitgehaald en natuurlijk over alle vriendjes die hij in Waskemeer had. REÜNIE In het weekend van 16 en 17 mei 2020 wordt een grote reünie georganiseerd van de basisschool in Waskemeer, vanwege het 100-jarig bestaan. Later volgt hier meer informatie over.

Foto: Menno Oosterhoff bezocht zijn oude basisschool in Waskemeer die binnenkort 100 jaar bestaat. In de gang hangt nog een deel van de oude kapstokken. (Foto: Sjoerd Weiland)

Terug naar overzicht

Deze website is van Ondernemersvereniging Haulerwijk