Haulerwijk

Eerste Haulerwijkster jeugddarttoernooi een succes

Het jaarlijkse Haulerwijkster darttoernooi kende dit jaar een verrassende winnaar, Djimmy Hut wist in een spannende finale Peter Jongsma te verslaan. Voor de jeugd van 10 tot en met 14 jaar werd er voor het eerst een darttoernooi georganiseerd. Acht jongens gingen de strijd met elkaar aan.

In een aantal dagen werd in poules van drie personen gespeeld om te bepalen wie er naar de winnaars en naar de verliezersronde gingen, de nummer drie lag uit het toernooi. Daarna was het knock-out en bleven er zes spelers over voor de finale dag op zondag. Beide halve finales in de winnaarsronde gingen tot het uiterste en werden pas beslist in de allerlaatste leg die gespeeld kon worden (3-3 in sets, 2-2 in legs). Peter Jongsma wist uiteindelijk te winnen van Hilco Popkema en Djimmy Hut van Rick van Veen. De finale van de verliezersronde ging tussen Gert Jan Jongsma en Wilco de Boer. Wilco bleek in deze wedstrijd een maatje te groot voor Gert Jan en won deze strijd met 7-1 in legs.

Tenslotte werd de finale om het kampioenschap gespeeld tussen Djimmy Hut en Peter Jongsma. In verband met de tijd werd deze wedstrijd, in overleg met de spelers, ingekort tot degene die het eerst 3 sets wist te winnen. Djimmy kwam in deze finale op een 2-0 voorsprong maar Peter herpakte zich en kwam terug tot 2-2. In de beslissende set liep Peter snel uit naar 2-0 en leek de partij beslist maar door een paar missers van Peter en het beter gaan gooien van Djimmy kwam laatstgenoemde terug tot 2-2 en moest ook hier de beslissende leg doorslag geven. Beide spelers gooiden door de spanning niet al teveel punten meer maar op de laatste dubbel bleek Djimmy de zenuwen het best onder controle te hebben en mag zich het komende jaar de beste darter van Haulerwijk noemen. Dat Djimmy, die al een hele dartcarrière er op heeft zitten zei: 'dit is de mooiste prijs uit mijn carrière' zegt wel wat over de beleving van de spelers.

Nieuw dit jaar was het jeugdtoernooi voor spelers van 10 t/m 14 jaar op zaterdagmiddag. Ook dit bleek een schot in de roos, acht spelertjes hadden een leuke middag en de spanning tijdens de wedstrijden was van hun gezicht lezen. Uiteindelijk was het Aron Huitema die deze middag als winnaar uit de bus kwam.

Volgend jaar zal de 8e editie van dit toernooi gaan plaatsvinden maar dat zal niet lukken zonder sponsoren dus wil de organisatie voor deze editie bedanken: de Koperen Pomp, JLS schoonmaak, Arjan land Groenvoorzieningen en Gert Timmer Installatietechniek.

Terug naar overzicht

Deze website is van Ondernemersvereniging Haulerwijk