Haulerwijk

Sleuteloverdracht K.C. De Oerdracht

Sleuteloverdracht K.C. De Oerdracht

In de kerkdienst van zondag 27 oktober heeft de Protestantse Gemeente Haulerwijk/Waskemeer afscheid genomen van Kerkelijk centrum De Oerdracht aan de Hoofdweg Boven 77 en vond de symbolische sleuteloverdracht plaats aan de Evangelische Gemeente Roderesch Haulerwijk.

In een goed gevulde kerk was er eerst nog een feestelijke doopdienst waar twee kinderen werden gedoopt. Aan het einde van de dienst werd de sleutel namens de Kerkenraad van de Protestantse Gemeente overgedragen aan twee afgevaardigden van de Evangelische Gemeente De Oerdracht wordt vanaf 1 november 2019 verhuurd, de Protestantse Gemeente blijft nog eigenaar. De afspraak is gemaakt dat de PKN gemeente er nog een aantal malen per jaar kerkdiensten kunnen houden, zoals bijvoorbeeld op Eerste Kerstdag.

Op 24 november 1930 werd het huidige gebouw in gebruik genomen, nu 89 jaar geleden. Velen in Haulerwijk en Waskemeer zijn in dit gebouw gedoopt, hebben er belijdenis gedaan en zijn er getrouwd. Ook is er van velen afscheid genomen na overlijden. De PKN Gemeente heeft geen twee kerkgebouwen meer nodig en De Oerdracht is te groot. Er is verdriet dat er afscheid wordt genomen van De Oerdracht, maar men is blij dat het gebouw als kerk in gebruik blijft. Blij omdat Gods Woord er zal worden verkondigd, uit de Bijbel gelezen, gezongen zal worden en gebeden. Aan de Evangelische Gemeente werd een bijbeltekst meegegeven, namelijk Psalm 1 waarbij het woord 'hij' werd vervangen door 'gemeente'.

Op zondagmiddag 3 november heeft de Evangelische Gemeente, in een eveneens volle kerk, de feestelijke startdienst gehouden. Naast de eigen gemeenteleden waren er vele genodigden en inwoners van Haulerwijk en Waskemeer aanwezig. De Evangelische Gemeente houdt vanaf 10 november kerkdiensten op twee locaties, in het bestaande gebouw in Roderesch en nu ook in Haulerwijk. Voorlopig worden de diensten in Haulerwijk gehouden in de zaal achter de kerk. De diensten beginnen zondags op beide locaties om 9.30 uur.

Op de foto: Siebe Hut (links) van de Evangelische gemeente ontvangt de sleutel van De Oerdracht van Arie Piet, voorzitter van PKN Haulerwijk. In het midden Remmelt Bouma. (Foto: Jan Bies)

Terug naar overzicht

Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !