Haulerwijk

Kassen toegestaan op volkstuin

Kassen toegestaan op volkstuin

De volkstuinvereniging TĂșnwille heeft toestemming van de gemeente gekregen om kassen te plaatsen. Dat betekent dat leden op hun eigen stukje volkstuin een kas mogen neerzetten. Inmiddels staat de eerste kas er al.

Ook wil de vereniging heel graag de keet vervangen door een ander onderkomen, maar de kosten daarvan zijn nogal hoog. Een aanvraag uit het Fonds Ooststellingwerf is tot teleurstelling van de leden afgewezen. De keet staat er al heel lang en raakt in verval. Voorzitter Jan Leijstra: 'Eigenlijk moet er iets nieuws op en het liefst iets met een afdak. Dan kunnen we met de leden ook eens bij elkaar gezellig buiten zitten. Dat is nu niet mogelijk.'

LEDEN

Volgens Jan Leijstra is er ruimte voor nieuwe leden: 'Verbouw je eigen powerfood. Lekker buiten bezig zijn en met je handen in de grond. Ik zie mensen met kant en klaar geschilde aardappelen de supermarkt uit komen. Dat moet natuurlijk iedereen zelf weten, maar zelf verbouwen geeft wel heel veel voldoening. En er zijn tuinen vrij. Of je nu een halve are wilt of twee. Er is ruimte!' Geïnteresseerden voor een volkstuin kunnen contact opnemen met Jan Leijstra op telefoon 0516-421151.

Op de foto: Voorzitter Jan Leijstra is blij dat er sinds kort kassen zijn toegestaan op de volkstuinen. De eerste kas is inmiddels geplaatst. (Foto: Sjoerd Weiland)

Terug naar overzicht

Meer weten over ondernemers in Haulerwijk?
Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !