Haulerwijk

Glasvezel nu of nooit

DFMopGlas had voor de maand maart diverse informatiebijeenkomsten gepland om de interesse in snel internet in de vorm van glasvezel te inventariseren en om daarover voorlichting te geven.

Nu al die bijeenkomsten opgeschort zijn, is besloten de vorm hiervoor aan te passen. Zo komt er op verschillende momenten meer uitleg in de vorm van een livestreamuitzending en videopresentaties, waarbij ook direct vragen gesteld kunnen worden. Ook is de Glasvezelkrant verschenen met informatie over glasvezel, over de coöperatie en over de verschillende aanbieders die vanaf de start op het netwerk hun tv, internet en bellen abonnement aanbieden.

DEADLINE

Het glasvezelnetwerk wordt uitsluitend in de gemeente Ooststellingwerf aangelegd als 35% van alle inwoners (dus niet per dorp) vóór 6 mei een abonnement heeft afgesloten bij één van de vijf aanbieders. De Glasvezelkrant bevat informatie over al die aanbieders. Naast dit abonnement betaal je een eenmalige bijdrage van €250,- aan de coöperatie voor het gebruik van het glasvezelnetwerk en de aanleg van de glasvezelaansluiting. Dat bedrag betaal je als de aansluiting is gerealiseerd. Bij het afsluiten van een abonnement word je automatisch lid van de coöperatie DFMopGlas U.A.  Dit lidmaatschap bedraagt €10,- per jaar.

VOORDELEN GLASVEZEL

Glasvezel zorgt voor supersnel internet, onafhankelijk van hoeveel mensen er tegelijk van internet gebruik maakt. De aanleg van glasvezel betekent een waardevermeerdering van je huis. Wil je nu geen glasvezel, maar later wel? Dan is de aanleg fors duurder. Dus wil je graag snel internet? Meld je dan voor 6 mei 2020 aan bij één van de dienstaanbieders en sluit een glasvezelabonnement af. Dit kan rechtstreeks bij een dienstaanbieder of via één van de lokale verkopers, zoals die vermeld staan op https://glasvezelvoorfryslan.nl/ooststellingwerf

Terug naar overzicht

Meer weten over ondernemers in Haulerwijk?
Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !