Haulerwijk

Zwembad Haulewelle weer open!

Dankzij de versoepeling van het kabinet rondom de coronamaatregelen heeft het zwembad, onder strikte voorwaarden, toch het seizoen kunnen openen. Op maandag 25 mei ging het bad weer open.

STRENGE VOORWAARDEN

Het bestuur van Haulewelle houdt zich uiteraard aan de voorschriften. Dat betekent dat het bad wel open is, maar nog wel onder strenge voorwaarden. Zo is het bad alleen open voor abonnementhouders die zich vooraf moeten aanmelden en vervolgens maximaal een uur mogen zwemmen. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen wel vrij zwemmen, maar het veld is nog dicht.

BLIJ

Het bestuur is bij monde van voorzitter Gijsbert Hilhorst blij dat het bad weer open kan: 'Vooral voor de kinderen is het mooi dat ze weer in het zwembad terecht kunnen.’ Maar binnen het bestuur was ook wel wat terughoudendheid: ‘Het is toch een hele verantwoordelijkheid die je als bestuur draagt. Je moet er niet aan denken dat hier een bron van besmetting ontstaat. Maar gelukkig heeft het RIVM laten weten dat de kans op besmetting in het water vrijwel nihil is. Daarom durven we het ook wel aan.'

PROTOCOL

Het personeel van het bad heeft de afgelopen weken hard gewerkt om een goed protocol op te stellen: 'We zijn nog steeds met de instanties in gesprek over de voorwaarden. Het liefst zouden we iedereen weer onbeperkt toe willen laten, maar dat mag helaas nog niet.'

Op de site haulewelle.nl is een rubriek aangemaakt waarin exact de voorwaarden en protocollen te lezen zijn. Ook als daarin iets verandert, bijvoorbeeld als maatregelen versoepeld worden, wordt dat via de site kenbaar gemaakt.

Foto's: Jan Bies

Terug naar overzicht

Meer weten over ondernemers in Haulerwijk?
Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !