Haulerwijk

Zwemseizoen alweer voorbij

Zwemseizoen alweer voorbij

Op zondag 6 september sluit zwembad Haulewelle voor dit seizoen weer de deuren. Dat het een kort en bijzonder seizoen was, hoeft weinig betoog.

Door de coronacrisis moest de opening noodgedwongen uitgesteld worden en toen er eenmaal toestemming was om open te gaan, was dit omkleed met allerlei beperkende maatregelen. Maar het was afgelopen seizoen zeker niet allemaal kommer en kwel. Zo waren bezoekers erg blij dat het bad op een gegeven moment wel open ging, staat de teller aan het eind van het seizoen toch nog op ruim 13.000 bezoekers, waren er weer veel fanatieke en trouwe ochtendzwemmers, waren er 33 deelnemers aan de zwemvierdaagse, was er een goed aantal kinderen voor de zwemlessen en was een activiteit als het discozwemmen op vrijdag 14 augustus een groot succes.

OPKOMST

Op het discozwemmen kwamen maar liefst 450 bezoekers af. De naam 'discozwemmen' dekte niet helemaal de lading, want er waren allerlei activiteiten, zoals een 50 meter lange stormbaan, skippybalslaan, limbodansen en spijkerbroekhangen.

VOOR EN DOOR JONGEREN

Deze activiteit werd op initiatief van de JOH (Jongeren Organisatie Haulerwijk), het Haulerwijkster Activiteiten Platform (HAP) en stichting Scala voor en door jongeren georganiseerd. Maar liefst 30 jongeren hebben de activiteit mede georganiseerd en waren aanwezig om alles in goede banen te leiden. Mede dankzij Noorda en Co, een bureau dat jeugdvraagstukken op lokaal en landelijk niveau onderzoekt en aanpakt, werd een financiële bijdrage uit het MDT (Maatschappelijke Diensttijd) verkregen, waarmee deze activiteit georganiseerd kon worden.

ZWEMLOOP

Op vrijdag 4 september vormde Haulewelle het decor voor de laatste activiteit van het seizoen, de zwemloop. Dit is een combinatie van zwemmen en rennen voor een brede doelgroep. Ook bij deze activiteit waren er allerlei activiteiten op het veld, zoals buikschuiven, boogschieten en bubbelvoetbal.

Het bestuur kijkt dan ook tevreden terug op het afgelopen seizoen: 'Het seizoen verliep anders dan voorgaande jaren, maar ondanks de maatregelen is het toch goed verlopen en zijn we heel blij dat we open konden gaan. Het personeel heeft genoten van de gezelligheid en we hopen iedereen volgend jaar weer terug te zien in ons mooie zwembad!'

Foto's: Sjoerd Weiland

Terug naar overzicht

Meer weten over ondernemers in Haulerwijk?
Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !