Haulerwijk

Sinnesicht wacht op bewoners

Sinnesicht wacht op bewoners

De zes bungalows en vijftien appartementen die door bouwbedrijf Buiteveld vlakbij Sinnehiem zijn gebouwd, zijn klaar. Op 25 september werden de appartementen opgeleverd en de officiƫle naam onthuld: Sinnesicht.

In verband met corona was er slechts een korte, maar feestelijke bijeenkomst waar vooral de initiatiefnemers in het zonnetje werden gezet. Dankzij de samenwerking tussen Jenne Hummel, Popke Akkerman, Piet Cazemier, Jeep Dijkstra, Jacob Koopmans en Ate Buiteveld is dit project gerealiseerd. Jenne Hummel sprak na afloop zijn lof uit: 'Het is supermooi geworden en alles is door Buiteveld perfect geregeld en mooi afgewerkt. Sinnesicht laat weer eens zien dat je door een goede lokale samenwerking veel kunt bereiken!' Alle huizen zijn duurzaam gebouwd, energiezuinig en gasloos. Bewoners van Sinnesicht kunnen gebruikmaken van de faciliteiten van het naastgelegen verzorgingshuis Sinnehiem.

LANGE VOORBEREIDING

Aan de bouw ging een lang voorbereidingsproces vooraf. Tijdens een ledenvergadering van Plaatselijk Belang in februari 2016 werd al een oproep gedaan om de belangstelling voor dergelijke woningen te peilen. Destijds kwamen daar maar liefst 40 reacties op. Voorafgaand aan de bouw van het nieuwe Sinnehiem in 2011 werden 24 aanleunwoningen aan de Holdert gesloopt. In de oorspronkelijke plannen waren 37 nieuwe aanleunwoningen voorzien, maar tegen de tijd dat die gebouwd moesten worden, zag woningbouwvereniging Actium hiervan af in verband met de onzekere markt. Daarop heeft een aantal Haulerwijkers zelf het initiatief genomen. Uiteindelijk ging op 30 september 2019 de bouw van Sinnesicht van start.

Meer foto's en nieuws !

Foto: Sjoerd Weiland

Terug naar overzicht

Meer weten over ondernemers in Haulerwijk?
Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !