Haulerwijk

Groene stroom uit eigen dorp

Groene stroom uit eigen dorp

Boonstra Transport in Haulerwijk is al drie generaties lang een gevestigde naam als het gaat om transport en opslag van goederen. Het bedrijf loopt graag voorop om de sector te gaan verduurzamen en milieuvervuiling tegen te gaan.

Boonstra zet al jaren in op verduurzaming, zoals de eerste honderd procent elektrische vrachtwagen van 44 ton in Nederland, verduurzaming van de gebouwen met verwarming door aardwarmte, een geheel vernieuwde werkplaats met vloerverwarmingen, overal led-verlichting.

In juli is in samenwerking met SunTricity bij transport en logistiek dienstverlener Boonstra Transport in Haulerwijk een mooi zon-PV project van 1,5 MWp (4.570 panelen) afgerond. Met de realisatie van de zon-PV installatie heeft Boonstra een volgende stap gezet in de verduurzaming van haar bedrijfsprocessen

Op advies van SunTricity heeft Boonstra besloten om het beschikbare dakoppervlak maximaal te gebruiken. Hierdoor kon een systeem gerealiseerd worden, waarbij de opgewekte energie niet alleen voldoende is voor Boonstra zelf, maar er ook nog stroom voor ongeveer 350 huishoudens aan het stroomnet kan worden geleverd.

Energie uit zonlicht is een prima vervanging voor fossiele brandstoffen. Niet iedereen heeft de ruimte of het geld om zelf zonnepanelen op zijn huis te laten plaatsen. In het dichtbevolkte Nederland zijn voldoende daken op bedrijfspanden aanwezig om dat wel te doen. Een ondernemer die zich vooral wil richten op zijn feitelijke bedrijfsvoering, hoeft zijn daken niet onbedekt te laten. SunTricity BV is gespecialiseerd in de exploitatie van dakruimte.

GROENE STROOM VOOR U

In de laatste maanden van het jaar wordt nog wel eens door veel inwoners uitgezocht of ze goedkoper kunnen bij een andere energieleverancier. Zo’n zoektocht op internet kan wel wat opleveren, maar welke van de 38 leveranciers past het beste bij jou.

Boonstra Transport heeft ervoor gekozen om hun opgewekte zonne-energie te verkopen via Vandebron. Deze energieleverancier is in 2013 opgericht met een duidelijk doel: zelf kiezen van wie u uw energie afneemt. Vandebron biedt alleen energie aan die écht duurzaam is opgewekt op Nederlandse bodem. Goeie energie, noemen ze dat. U kiest zelf de wind-, bio- of zonne-energiebron. Zo weet u precies waar uw energie vandaan komt en waar uw geld naartoe gaat. Al 200.000 huishoudens sloten zich bij hen aan.

Meer informatie over deze energieleverancier en waar zij hun energie vandaan halen, vindt u op hun website of op www.vandebron.nl/energiebronnen

Terug naar overzicht

Meer weten over ondernemers in Haulerwijk?
Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !