Haulerwijk

Nieuwe kans op glasvezel

Nieuwe kans op glasvezel

Vorig jaar mei is de glasvezelcampagne in Ooststellingwerf heel ver gekomen, maar mede door corona kwam het tot stilstand en waren nog niet in alle dorpskernen de benodigde aantallen behaald. Goed nieuws; de campagne wordt weer hervat.

Het aanmeldpercentage is naar beneden bijgesteld. Als er op 12 mei voldoende aanmeldingen binnen zijn, wordt er in augustus al begonnen met de aanleg.

NU IS AANSLUITING GRATIS

De behoefte aan een snel en stabiel glasvezelnetwerk blijft onverminderd groot. Daarom heeft Delta Fiber het belang in de joint venture met De Fryske Mienskip op Glas (DFMopGlas) volledig overgenomen. De initiatiefnemers van DFMopGlas blijven wel nauw betrokken en blijven in de organisatie meedenken. Door deze wijziging komt de eenmalige eigen bijdrage van € 250,- voor de aansluiting en de jaarlijkse contributie van € 10,- aan de coöperatie te vervallen en is dus de aansluiting van glasvezel gratis. Bewoners die al hadden ingeschreven hoeven dit niet te betalen. De kosten voor bewoners bestaan uitsluitend nog uit een abonnement, dat pas betaald hoeft te worden wanneer de aansluiting werkend is opgeleverd.

GOEDE INTERNETVERBINDING STEEDS BELANGRIJKER

Een goede internetverbinding is eigenlijk voor iedereen belangrijk. De jeugd is enorm veel online verbonden. Hun sociale leven is verweven met social media en internet. Zeker de gamers zullen glasvezel met open armen ontvangen. Maar ook thuis werken en thuis leren vraagt veel van de verbinding. Zeker de online vergaderingen met videoverbindingen leveren problemen op voor oude netwerken, omdat er nogal wat uploadsnelheid wordt gevraagd. Ontspanning zoeken we ook steeds meer online. TV kijken gaat tegenwoordig via de internetverbinding, radio luisteren idem dito. En een nog onderbelicht aspect: de zorg. Zorg wordt steeds meer op afstand geboden. Thuiszorg die meermaals per dag op een tablet checkt of een patiënt in orde is, of een huisarts die een online consult doet. Daarnaast zorgt glasvezel voor een ongekend en blijvend snelle verbinding, ongeacht hoeveel mensen van het netwerk gebruik maken.

VERVOLG

Alle inwoners van Olderbekoop, Nijeberkoop, Makkinga, Elsloo, Ravenswoud, Appelscha, Donkerbroek, Haule, Haulerwijk en Waskemeer kunnen binnenkort een brief verwachten van Delta Fiber Netwerk. Hierin worden de plannen exact uitgelegd.

Terug naar overzicht

Meer weten over ondernemers in Haulerwijk?
Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !