Haulerwijk

Zeer geslaagde opschoondag

De opschoondag die het nieuwe bestuur van Plaatselijk Belang Haulerwijk op zaterdag 20 maart organiseerde, werd een enorm succes. In verband met coronamaatregelen ging de landelijke opschoondag niet door, maar in Haulerwijk presteerden de inwoners om deze dag volledig coronaproof wel door te laten gaan.

Na een oproep in deze krant meldden zich maar liefst 60 enthousiaste dorpsbewoners zich aan. Niet alleen konden op deze manier alle straten en wijken in de dorpskom worden schoongemaakt, maar ook de omgeving. Vooral in het park en langs de toegangswegen naar Haulerwijk werd veel afval geruimd.

TRAKTATIE

Rond het middaguur werden alle vrijwilligers getrakteerd op een broodje, soep en een ijsje. Zij konden dit ophalen bij een gezamenlijke stand van Pand 1880 en de Koperen Pomp in het centrum van het dorp. De versnaperingen werden aangeboden door het HAP (Haulerwijkster Activiteiten Platform).

LEREN KENNEN

Niet alleen is Haulerwijk door deze actie weer opgeruimd, ook veel dorpsbewoners grepen deze kans aan om weer met elkaar in contact te komen.  Onder de vrijwilligers waren opvallend veel nieuwe bewoners van Haulerwijk, die deze kans aangrepen om zowel het dorp als de mensen te leren kennen. Ook een aantal dorpsbewoners met een immigratie-achtergrond hadden zich aangemeld en hielpen mee. Dit werd zeer gewaardeerd door de organisatie, net zoals zij alle vrijwilligers van deze dag willen bedanken voor de geslaagde actie. Nu maar hopen dat het zo netjes blijft, maar daar kunnen we met elkaar voor zorgen!

Foto's: Jan Bies

Terug naar overzicht

Meer weten over ondernemers in Haulerwijk?
Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !