Haulerwijk

Haulerwijk krijgt glasvezel

Haulerwijk krijgt glasvezel

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar na 6 jaar onderhandelen krijgt Haulerwijk toch snel internet via glasvezel. De afgelopen jaren zijn meerdere pogingen ondernomen om dit te realiseren, maar de plannen struikelden steeds om diverse redenen. Tot nu.

Mede door een intensieve campagne van Delta Fiber Netwerk gaat het er nu toch van komen. Niet alleen Haulerwijk, maar alle kleine dorpen in de gemeente Ooststellingwerf hebben de benodigde drempel gehaald en worden van glasvezel voorzien. Een concrete planning is nog niet afgegeven. Dus is het nog even afwachten wanneer welk dorp wordt aangesloten. Wel meldt Delta Fiber Netwerk dat de aannemer inmiddels gestart is met voorbereidende werkzaamheden en dat er nog een concrete planning gemaakt wordt. Sportplatform Haulerwijk profiteert mee.
 
Bij de foto: Onderdeel van de campagne was dat het Sportplatform Haulerwijk 50 euro ontving voor elke klant die koos voor de providers DeltaFiber of Caiway. Dat heeft het Sportplatform uiteindelijk maar liefst 3800 euro opgeleverd. Max van der Haar (rechts op de foto) overhandigde namens de providers een cheque aan voorzitter Gijsbert Hilhorst en Sijtsche Smeman. (Foto: Sjoerd Weiland)

Terug naar overzicht

Meer weten over ondernemers in Haulerwijk?
Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !