Haulerwijk

'Werom nei de woartels' goed ontvangen

'Werom nei de woartels' goed ontvangen

‘De aandacht voor mijn presentatie van de bundel ‘Werom nei de woartels’ was overweldigend! Het is voor mij, en waarschijnlijk ook voor de vele bezoekers, een geweldige middag geworden die mij diep geraakt heeft’, was de reactie van Geert Koenen na zijn boekpresentatie.

De tiende gedichtenbundel werd gedrukt en het wachten was op de presentatie. Deze vond eindelijk op zaterdag 12 juni ’s middags in Pand 1880 plaats. Geert Koenen reikte het eerste exemplaar uit aan Aljo van Leeuwen. Tjitske van der Meulen leidde de presentatie op een spontane manier. De bezoekers kregen een gezellige, mooie en ook emotionele presentatie voorgeschoteld. Opgeluisterd met anekdotes, gedichten, film en muziek. Uitgever BVK sprak nog enkele woorden richting de sponsors. Mede door hun bijdrage en eigen financiële middelen kon de gedichtenbundel worden gemaakt.

'Ik heb het ervaren als een groot brok leven gevuld met verdriet, emotie en blijdschap. Ik wil dan ook iedereen die bij deze historische presentatie was, van harte bedanken voor de aanwezigheid. Daarom een toost op jullie. Geweldig dat je erbij was!', zei een zeer blije Geert Koenen. In 2006 verscheen zijn eerste gedichtenbundel en nu vijftien jaar later de tiende. De tachtigjarige schrijver heeft in dit bijzondere boek tachtig gedichten staan; met o.a. beleving, ode's aan de natuur, mensen, Haulerwijk en zijn vrouw Marianne die vorig jaar april is overleden. Tjitske van der Meulen memoreerde 'een bundel die bol staat van heimwee'.

Na afloop startte de verkoop van de boeken. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar het KWF Kankerbestrijding. De boeken zijn voor 15 euro aan te schaffen bij BVK grafisch vormgever (De Nije Rank, Meester Jongebloedstraat 1 in Haulerwijk). Ze zijn allemaal voorzien van een mooie boekenlegger en een handtekening van Geert Koenen.

Op de foto: Het eerste exemplaar van 'Werom nei de woartels' gaf Geert Koenen aan Aljo van Leeuwen. (Foto: Anne Westerhof)

Terug naar overzicht

Meer weten over ondernemers in Haulerwijk?
Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !