Haulerwijk

Aanleg glasvezel van start

Aanleg glasvezel van start

Delta Fiber Netwerk heeft laten weten dat er binnenkort gestart wordt met de aanleg van glasvezel in Haulerwijk. Voordat de schop de grond in gaat, vindt eerst een schouw plaats. De aanleg en schouw is uitbesteed aan de firma Allinq uit Harderwijk.

Vanaf maandag 16 augustus gaat een schouwer van Allinq wijk voor wijk langs de deuren om te kijken waar de glasvezelaansluiting het beste in de woning kan worden aangebracht. Ook wordt dan begonnen met graafwerkzaamheden. Bewoners ontvangen hierover nog een brief, zodat precies bekend is wanneer de graafwerkzaamheden in de wijk van start gaan.

AANSLUITING IN HUIS

In iedere wijk wordt een bovengronds verdeelpunt aangebracht. De glasvezelkabel wordt ondergronds door de straat aangelegd en van daaruit naar de woning geleid. Als de leiding er ligt, laat de aannemer weten wanneer een monteur langskomt om de glasvezelaansluiting met bijbehorend kastje te plaatsen.

RICHTLIJNEN

In coronatijd is het van belang dat iedereen zich houdt aan de RIVM richtlijnen. Dit geldt dus ook voor de schouw. De schouwers die bij de deuren langsgaan zijn op de hoogte van deze richtlijnen en houden zich daar vanzelfsprekend aan. Ook kan de schouwer zich altijd legitimeren met een ID-pas.

MEER INFORMATIE

Aannemer Allinq is verantwoordelijk voor de communicatie met bewoners voor en tijdens de aanleg over alle werkzaamheden en over het plaatsen van de aansluiting in de woning. Voor vragen of meer informatie kan op werkdagen tussen 8.30 uur en 16.00 uur gebeld worden met 088-6007107 of mailen naar deltafibernetwerk@allinq.nl. Ook is meer informatie, bijvoorbeeld over de exacte planning, te vinden op www.gavoorglasvezel.nl

Terug naar overzicht

Meer weten over ondernemers in Haulerwijk?
Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !
Activiteiten agenda