Haulerwijk

Amerikaans bezoek aan Haulerwijk

Op 16 september komt Nelson Pratt, de zoon van één van de bemanningsleden van de Amerikaanse B-17 bommenwerper Seattle Sleeper, een bezoek brengen aan Haulerwijk.

De Seattle Sleeper is tijdens de Tweede Wereldoorlog in Haulerwijk neergestort. Alle bemanningsleden hebben dit indertijd gelukkig overleefd. Nelson Pratt komt samen met zijn partner Linda Schuessler om te zien waar zijn vader terecht is gekomen en om te horen wat er daarna is gebeurd.

TENTOONSTELLING

Dit is voor de Historische Vereniging Haulerwijk en Omstreken en Plaatselijk Belang Haulerwijk een mooie gelegenheid om deze gebeurtenis uit het verleden nog eens goed te belichten door middel van een kleine tentoonstelling in het dorpshuis De Enter aan de Leeksterweg 23. Na de officiële ontvangst van Nelson Pratt en Linda Schuessler is er 's middags de gelegenheid voor een ieder die dat wil om deze tentoonstelling te bezoeken. De toegang is vrij en u kunt naar binnen van 13.30 tot 17.30 uur. De tentoonstelling sluit om 18.00 uur. Wel gelden de landelijke coronaregels, dit wil zeggen uitsluitend toegang op vertoon van uw ID in combinatie met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of recente negatieve coronatest.

Mochten er verder nog bezoekers zijn die historisch materiaal hebben over Haulerwijk en Waskemeer en dit aan ons willen afstaan of door ons willen laten scannen dan kan dit direct ter plekke gebeuren.

Terug naar overzicht

Meer weten over ondernemers in Haulerwijk?
Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !
Activiteiten agenda