Haulerwijk

Magische sprookjesroute

De Sprookjesroute die de Jongeren Organisatie Haulerwijk (JOH) op zaterdag 25 sptember in het Dorpspark organiseerde is een daverend succes geworden. Maar liefst 35 groepen hadden zich opgegeven, waardoor de route zelfs een uur moest worden vervroegd.

ROODKAPJE

De Sprookjesroute draaide om de titel van Roodkapje haar sprookjesboek. Op de één of andere manier was ze de titel verloren en de deelnemers konden die achterhalen door letters te verdienen door simpele vragen te beantwoorden of een opdrachtje uit te voeren bij één van de sprookjesfiguren die in het park stonden opgesteld. Zo liepen de deelnemers onder andere langs Roodkapje, de gelaarsde kat, Sneeuwwitje en de prins, Hans en Grietje, Alice in Wonderland,  Doornroosje, Tinkebell, Mary Poppins, Repelsteeltje, Pinokkio, Robin Hood, Belle en het Beest, de prins van Assepoester, Pocahontas en Mario en Luigi.

UITSLAG

De titel van het boek dat moest worden geraden was 'De gelaarsde kat en de verloren laars'. Die werd maar liefst 32 keer goed ingevuld. Er werden drie prijzen weggegeven, die waren gesponsord door o.a. Dollerdak, Hubo Haulerwijk, Ritsema Dier en Tuin, Bouwbedrijf Hummel, Perfect Flowers en Pand 1880. De winnaars waren de groep van M. Oostmeijer. Zij wonnen entreekaarten voor Nienoord. De groep van K. Kerstholt won een meet en greet bij de Alpaca Hoeve en de groep van Oosterman won een vleespakket. Er is inmiddels met alle winnaars contact geweest.

TERUGKIJKEN

De organisatie kijkt met ontzettend veel voldoening terug op het evenement. De opkomst overtrof alle verwachtingen. Voor het eerst werd ook een pot voor een vrijwillige bijdrage Hier is een leuk bedrag in terecht gekomen. De JOH wil activiteiten graag gratis aanbieden, zodat iedereen aan de activiteit mee kan doen. De organisatie heeft veel energie uit de activiteit gehaald en bruist van energie om de volgende activiteit weer neer te zetten.

VOORUITKIJKEN

De volgende activiteit is de Halloween fright night op 30 oktober in het park. Ook wordt nog gewerkt aan een Sinterklaas intocht op 20 november en een Lichtjesroute door het park voor heel Haulerwijk.

Foto's: Jan Bies

Terug naar overzicht

Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !
Activiteiten agenda