Haulerwijk

Ondernemend Haulerwijk 35: Yvonne's Tandtechniek

Ondernemend Haulerwijk 35: Yvonne's Tandtechniek

Elke maand wordt een lid van Ondernemersvereniging Haulerwijk in de spotlights gezet. Deze maand zijn we op bezoek bij Yvonne Lezwijn van Yvonne’s Tandtechniek.

Het komt natuurlijk vaker voor dat één ondernemer meerdere bedrijven runt. Maar de combinatie die Yvonne Lezwijn er op nahoudt is wel bijzonder. Zij runt èn schoonmaakbedrijf JLS èn heeft haar eigen tandtechnisch laboratorium.

Na 20 jaar ervaring opgedaan te hebben bij diverse tandtechnische laboratoria besloot Yvonne in 2016 voor zichzelf te beginnen. Zij startte haar eigen bedrijf, Yvonne’s Tandtechniek, in De Nije Rank, het pand waar ook Tandartspraktijk Haulerwijk is gevestigd. Dat was handig, omdat zij voornamelijk in opdracht van de daaraan verbonden tandartsen kunstgebitten maakte en repareerde. Begin 2020 besloot Yvonne om hiermee te stoppen om zich volledig te kunnen concentreren op het runnen van schoonmaakbedrijf JLS, het bedrijf dat door haar partner Jan Lezwijn, die in oktober 2019 plotseling overleed, was opgezet.

'Destijds had ik echt mijn aandacht nodig bij JLS en kon ik het niet combineren. Nu zijn we twee jaar verder en kreeg ik weer zin om mijn eigen vak op te pakken. Dat geeft mij ook energie, het is waar ik verstand van heb en leuk vind om te doen. Inmiddels werk ik een paar uur voor een werkgever en daarnaast als ZZP’er bij Tandartspraktijk Haulerwijk. Ik merk dat ik het heerlijk vind om weer met mijn eigen vak bezig te zijn. Ik combineer het met veel plezier met mijn werk voor JLS. Binnen het team van JLS zijn er ook veranderingen doorgevoerd met o.a het aantrekken van Siebe Dekker. Deze is nu manager en regelt alle klantcontacten en personele zaken voor JLS. Siebe is degene waar Jan ooit het bedrijf mee is opgestart. Hij kent dus de markt en weet waar hij het over heeft. Dat geeft mij de rust om mijn andere passie weer op te pakken. De combinatie van de twee ondernemingen maakt het afwisselend en tegelijk ook erg boeiend. En het klopt dat het twee heel verschillende takken van sport zijn, maar het is het ondernemerschap dat het aan elkaar verbindt!'

Foto: Sjoerd Weiland

   Terug naar overzicht