Haulerwijk

Ondernemend Haulerwijk 44: Lise Accountancy

Ondernemend Haulerwijk 44: Lise Accountancy

Elke maand wordt een lid van Ondernemersvereniging Haulerwijk in de spotlights gezet. Deze maand zijn we op bezoek bij Luut Lise van Lise Accountancy BV aan de Oosterwoldseweg.

Wie op internet www.liseaccountancy.nl intikt, krijgt als eerste te zien: 'Niets groeit zonder inzet, toewijding en kennis van zaken.' En dat is misschien wel tekenend voor de manier hoe Luut Lise (64) in het leven staat en zijn werk beoefent.

ENERGIE

'Mijn werk gaat om veel meer dan alleen maar cijfers', zegt Luut in zijn kantoor aan de Oosterwoldseweg dat ooit in gebruik was als bankkantoor. ‘Je werkt voor je klanten en moet het vertrouwen iedere keer opnieuw verdienen. Je hebt altijd met mensen te maken en hoe mooi dat ook is, het kost wel energie.’ En die energie is voor Luut niet vanzelfsprekend. Door een erfelijke nieraandoening, kreeg hij eind 2013 een niertransplantatie. Sindsdien weet hij dat hij moet luisteren naar zijn lichaam en werkt halve dagen.

BIJBELSCHOOL

Van oorsprong is Luut helemaal niet opgeleid als Accountant. Hij deed de Bijbelschool en heeft een tijd in de zending gewerkt. 'Als christen is het belangrijk om te weten waar je drijfveren liggen. Dat is voor mij dat ik tot eer van Hem leef. Dat is mijn basis en de rest volgt daaruit. Zo ga ik ook met klanten om. Het gaat mij er niet om zoveel mogelijk geld te verdienen, maar klanten zo goed mogelijjk behandelen. Het is niet altijd gemakkelijk om dat consequent te doen, maar dat is wel mijn levenshouding en hoe ik in mijn werk sta.' Het geloof speelt een belangrijke rol in zijn leven en daarom is Luut naast zijn ondernemerschap ook actief in de Onafhankelijke Baptistengemeente Immanuël en verzorgt af en toe de weeksluiting in Sinnehiem.

OMSCHOLING

'Tijdens mijn zendingswerk merkte ik op een gegeven moment dat dat toch mijn plaats niet meer was. Ik heb een half jaar gezocht naar wat ik dan wel wilde en kwam in 1984 terecht bij het Accountantskantoor dat mijn vader en broer Klaas hadden. Ik had er wel eens wat vakantiewerk gedaan, maar geen enkele opleiding op dat gebied. En dus ben ik als jongste bediende begonnen en opleidingen gaan volgen. Daarbij heb ik de titel Register Belastingconsulent RBc gehaald. Zo'n vijf jaar geleden is mijn broer gestopt en sindsdien ben ik de eigenaar.'

GESCHIEDENIS

Lise Accountancy kent een rijke geschiedenis die terugvoert naar 1935. Toen begon de opa van Luut een administratiekantoor in Marum. Luut zijn vader nam het bedrijf, samen met zijn broer op 21-jarige leeftijd over. Toen zijn vader naar Waskemeer verhuisde, bleef de broer het bedrijf in Marum runnen en opende zijn vader een kantoor in Waskemeer. In 1964 verhuisde zijn vader naar Haulerwijk en werd de vestiging Waskemeer verplaatst naar Haulerwijk.

KORTE LIJNEN

Inmiddels ontzorgt Lise Accountancy met vijf medewerkers veel ondernemers in het MKB, in de agrarische sector, maar ook veel particulieren bij hun belastingaangifte en bedrijfsadministratie. Daarnaast kunnen klanten er terecht voor een subsidiescan of voor bedrijfsadvies: 'We zijn een compact bedrijf. Voor de klanten is dat heel fijn, omdat we korte lijnen hebben. De contacten met klanten zijn rechtstreeks en wij kennen geen ingewikkelde structuren. Dat werkt prettig en klanten waarderen dat!'

Meer informatie is te vinden op: https://liseaccountancy.nl

Foto: Sjoerd Weiland

   Terug naar overzicht