Haulerwijk

Ondernemend Haulerwijk 1: Meubelstoffeerderij Visser

Ondernemend Haulerwijk 1: Meubelstoffeerderij Visser

Een nieuwe rubriek in Maandblad ‘Haulerwijk’, waarin ondernemers die lid zijn van Ondernemersvereniging Haulerwijk in de schijnwerper worden gezet. De eerste is Meubelstoffeerderij Visser, die aan de Leeksterweg 2A fors is uitgebreid.

Eigenaar Jan Visser is er erg blij mee: 'Het Bruine Paard had het achterste deel van het pand in gebruik als opslag. Met het vertrek van de vorige uitbater was die ruimte niet meer nodig en kon ik dat in gebruik nemen. Het grote voordeel is niet alleen een uitbreiding van wel 60 vierkante meter, maar ook dat ik nu een etalage en een aparte ingang aan de centrumkant langs de Norgerweg heb.'

INTERNE VERBOUWING

De winkel oogt nu al een enorm stuk ruimer, maar om het pand goed in te richten volgt nog wel een interne verbouwing. Jan hierover: ‘We maken een nieuwe indeling. Hierdoor kunnen we onze activiteiten meubelstoffeerderij, woninginrichting, kleinvak  en de werkplaats gescheiden van elkaar inrichten. Verder liggen er nog verschillende andere klussen waar we de komende weken mee aan de slag gaan, zodat de hele winkel een opknapbeurt krijgt.

ASSORTIMENT

Het assortiment kleinvak wordt langzaam aan uitgebreid: 'Iedereen blijft natuurlijk welkom voor het laten stofferen van meubels of voor de aanschaf van bijvoorbeeld gordijnen, vitrages, vloeren, binnenzonwering, garen, ritsen, knopen of elastiek.'

BIJNA 100 JAAR VISSER

Jan Visser is al bijna 25 jaar als zelfstandig ondernemer aan het werk. In 1995 is hij begonnen aan de Oosterwoldseweg, waar nu de Veenbaas staat. In 2005 is de zaak verhuisd naar de Leeksterweg, eerst op nummer 10A en later naar 2A, waar hij nu al weer bijna vijf jaar zit. Jan is opgegroeid in de woninginrichtingbranche. Het is in de familie Visser van vader op zoon gegaan. Grootvader Jan is in 1920 begonnen met textiel en zijn vader Fokke met een woninginrichtingzaak. De verbouwing is dan ook een kleine voorzet voor volgend jaar. 2020 wordt een speciaal jaar, want dan is de naam Visser 100 jaar gevestigd in Haulerwijk.

Foto's: Jan Visser in zijn fors uitgebreide meubelstoffeerderij. Door de uitbreiding heeft de winkel een etalage en ingang aan de centrumkant gekregen. (Foto's: Sjoerd Weiland)

   Terug naar overzicht