Haulerwijk

Ondernemend Haulerwijk 9: Tandartspraktijk Haulerwijk

Ondernemend Haulerwijk 9: Tandartspraktijk Haulerwijk

Elke maand wordt een lid van Ondernemersvereniging Haulerwijk in de spotlights gezet. In november 2019 zijn we op bezoek bij Tandartspraktijk Haulerwijk.

Tandartspraktijk Haulerwijk is een lieve tandarts. De praktijk nam onlangs het keurmerk De Lieve Tandarts in ontvangst. Dit bijzondere keurmerk wordt uitgereikt aan een selectie van praktijken, die persoonlijk bezocht worden door het bemiddelingsplatform. De kleinschalige, betrokken praktijk in Haulerwijk voldoet aan alle gestelde voorwaarden op het gebied van persoonlijke aandacht, preventie en intensieve begeleiding van patiënten, in het bijzonder angstpatiënten en kinderen. Daarmee dragen zij bij aan de landelijke missie van De Lieve Tandarts: iedereen weer naar de tandarts.

De moderne praktijk, gevestigd in De Nije Rank, staat middenin de gemeenschap. 'We zijn een algemene praktijk, gericht op complete mondzorg voor het hele gezin', zegt praktijkhouder en tandarts Saskia Dijkstra. In het multifunctionele gebouw zijn naast de tandartspraktijk zes andere bedrijven en één vereniging gevestigd. 'Veel mensen waarderen wat we hebben neergezet als ondernemers. Dat merk je. Patiënten hebben vaak een persoonlijke herinnering aan dit gebouw. Wij hopen als tandartspraktijk met onze werkwijze patiënten nieuwe, positieve ervaringen te geven.'

Voor Tandartspraktijk Haulerwijk staat de mens centraal. 'We vinden het heel belangrijk mensen op een prettige, persoonlijke manier te benaderen.' Vooral kinderen en angstpatiënten komen in een warm bad terecht bij de tandartspraktijk. Om het tandartsbezoek van de jongste patiëntjes zo leuk mogelijk te maken, werkt de praktijk onder meer met &'Gewoon Gaaf'. Deze preventiemethode leert kinderen op speelse wijze alles over het gebit.'

'Preventie is zo belangrijk. We leren kinderen en hun ouders alles over de mondgezondheid en het voorkomen van gebitsproblemen. Door onze betrokken aanpak wordt het voor kinderen een stukje gewenning en leggen we een goede basis. Zowel in de mond, als in het hoofd. Want in onze beleving dragen we op deze manier bij aan het voorkomen van angst voor de tandarts op latere leeftijd.' 'De kracht van onze praktijk is dat het vertrouwd en herkenbaar voelt. Voor alle leeftijden. Op het moment dat een patiënt met angst de stap maakt, nemen we alle tijd. We gaan in gesprek, achterhalen waar de angst vandaan komt en zoeken de beste manier om hiermee om te gaan. Het belangrijkste is dat mensen altijd de controle houden voor en tijdens een behandeling. Voor mij en voor ons team is deze aanpak heel logisch, het hoort bij wie wij zijn. We zijn van nature mensen die de patiënt echt voorop zetten. Zo bouwen we samen aan een vertrouwensrelatie en een gezond, sterk gebit', vertelt Saskia.

HET KEURMERK DE LIEVE TANDARTS

Het is de missie van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts om heel Nederland weer naar de tandarts te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat 3,5 miljoen mensen in Nederland niet of zelden naar de tandarts gaan. Landelijk verbindt De Lieve Tandarts tandartsmijders en lieve tandartsen, onder meer door lieve tandartsen op een positieve manier onder de aandacht te brengen bij iedereen die wegens angst of om praktische redenen niet (meer) regelmatig naar de tandarts gaat. Via www.delievetandarts.nl vinden mensen een lieve tandarts in hun omgeving en wordt ook overstappen gratis geregeld.

Op de foto het team van Tandartspraktijk Haulerwijk, van links naar rechts: Jitske den Hartogh-Hoekstra (tandarts), Saskia Dijkstra (tandarts), Riemkje (preventieassistente), Evelien Mandemaker (mondhygiëniste), Ipie (tandartsassistente/balieassistente), Aafke (preventieassistente), Gea (preventieassistente) en Mirjam (balieassistente).

   Terug naar overzicht