Haulerwijk

Ondernemend Haulerwijk 15: Bouwbedrijf Pool

Ondernemend Haulerwijk 15: Bouwbedrijf Pool

Elke maand wordt een lid van Ondernemersvereniging Haulerwijk in de spotlights gezet. In mei 2020 zijn we op bezoek bij Bouwbedrijf Pool.

Jacob Pool (54), eigenaar van Bouwbedrijf Pool is precies 25 jaar zelfstandig ondernemer: 'Ik heb in militaire dienst mijn papieren gehaald, maar omdat er midden jaren 80 sprake was van een recessie, durfde ik de stap naar zelfstandig ondernemer niet gelijk aan. Daarom heb ik eerst nog 7 jaar voor van Wijnen gewerkt. Maar de vrijheid van het ondernemerschap heeft mij altijd getrokken. Daarom heb ik 25 jaar geleden de stap gezet en ben ik begonnen met mijn eigen bouwbedrijf. En ik heb er nooit spijt van gehad.' Jacob Pool werkt samen met één vaste zzp'er en huurt per opdracht vakmensen in: 'Ik kan veel zelf, maar voor sommige klussen vind ik het prettiger om mensen in te huren. Denk bijvoorbeeld aan stukadoors, metselaars of voegers.' Jacob doet veel aan- en verbouwklussen, maar ook voor kleine renovaties of bijvoorbeeld een dakkapel is hij in te huren: ';Ik heb inmiddels ook drie hele woningen mogen bouwen. De laatste is die van Installatiebedrijf de Vegt in Waskemeer. Als het aan mij ligt hoop ik dat ik dit werk over 25 jaar nog steeds kan doen!'

Op de foto: Jacob Pool van Bouwbedrijf Pool voor de woning die hij voor Installatiebedrijf de Vegt in Waskemeer heeft gebouwd. (Foto: Sjoerd Weiland)

   Terug naar overzicht